Inspiratie

marco_poloHet detail is even belangrijk als het grote geheel
Architectuur, interieur, stedebouw, landschap, beeldhouwkunst en fotografie zijn geen op zichzelf staande disciplines; zoals Italo Calvino het omschrijft: het detail is even belangrijk als het grote geheel.

Totaalontwerp
Ik streef naar resultaten die een afspiegeling zijn van dit uitgangspunt: een resultante van alle denkbare disciplines, een totaalontwerp waarin exterieur, interieur en meubels één geheel vormen. Dit op het eerste gezicht eenvoudige uitgangspunt heeft veel consequenties: altijd is er het doel om de verschillende disciplines optimaal in elkaar te vlechten en te laten samenwerken, een geheel als resultaat van delen.

Doorgronden van de vraag van de gebruiker
Gebouwen kunnen autonoom zijn, maar een oprechte interesse in de gebruiker, zijn leef- en werkomgeving en de wil om te begrijpen wat de essentie hiervan is geeft een resultaat dat meer is dan “zomaar” gebouwde omgeving of een interieur.

Marco Polo beschrijft een brug, steen voor steen. ‘Maar welke is de steen waar de brug op rust?’ vraagt Kublai Kan. ‘De brug rust niet op de een of andere steen,’ antwoordt Marco, ‘maar op de lijn van de boog die de stenen vormen.’ Kublai Kan zwijgt en denkt na. Dan voegt hij eraan toe: ‘Waarom heb je het met me over de stenen? Alleen de boog interesseert me maar.’ Polo antwoordt: ‘Zonder stenen is er geen boog.’ Uit: De onzichtbare steden van Italo Calvino.