Projektbeschrijvingen

Projektbeschrijvingen Ralphf van Gendt Architect Utrecht

Crematorium Tilburg

Uitbreiding en renovatie van het uit de jaren ’80 daterende crematorium Tilburg en omstreken met een nieuwe aula en kantoorruimte.

Fotowerk voor Architect Jeroen Calis

Fotowerk voor architect Jeroen Calis te Laren (NH). Architectuur fotografie. Architectuurfotografie.

Fotowerk voor BO2 Architectuur en Stedenbouw

Fotografie project van het Glorieux project in Eindhoven. Foto’s gemaakt door Ralphf van Gendt. Het project is ontworpen door Bo2 Architectuur en Stedenbouw. Architectuur fotografie Architektuurfotografie.

Golf

Fotografie project Golf sportfotografie.

Jazzroom Breda maart 2015

Fotowerk tijdens Jazzroom Breda, maart 2015. Michael Varekamp maakte internationaal furore als jazztrompettist met het winnen van de Kobe Award in Japan en Ntjam Rosie studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, stond al snel op North Sea Jazz en is een bekend gezicht bij De Wereld Draait Door.
MILES! wordt gespeeld door de top van de Nederlandse jazzscene met o.a. saxofonist Ben van den Dungen en cinematic music group Vito Brothers o.l.v. toetsenist Wiboud Burkens. Kijk verder op http://www.legendsofmusic.nl/miles/ Muziekfotografie. Jazzfotografie.

Kantoor Van Lanschot Bankiers Tilburg

De opgave was het uitbreiden en als kantoor inrichten van de monumentale villa “vrede en vrijheid”aan de Bredase weg te Tilburg voor Van Lanschot Bankiers.

Le Grand Depart

Fotowerk sportfotografie tijdens Le Grand Depart, start van de Tour de France op 4 juli 2015.

Michaëlkerk Breda

De Michaelkerk te Breda was zoals veel kerken in Nederland te groot geworden voor het afgenomen aantal praktizerende katholieken. De oplossing is gevonden in een nieuwe, kleinere, kerk die is opgenomen in een woningbouw plan.
Onderdeel van het ontwerp was het ontwerpen van nieuw kerkmeubilair.

Nieuw Klooster voor Utrecht

Afstudeerproject AAS (Academie voor Architectuur en Stedenbouw) te Tilburg, maart 2000: “Saint Agnes and the burning train”, een nieuw klooster voor Utrecht.
De gedachte achter dit ontwerp is de toenemende druk op de “moderne” mens in het hectische bestaan van tegenwoordig om te zoeken naar spirituele waarden en het effect dat dit heeft op het functioneren van kloosters.
De maatschappij waarin wij momenteel leven is in vrijwel al zijn geledingen gebaseerd op snelheid, efficiëntie en, zo lijkt het wel, onpersoonlijkheid.
In deze jachtige wereld is er een (groeiende) groep mensen die zich afvragen waar ze staan en misschien nog meer waar ze heen willen.
Een deel van deze groep neemt een korte periode haar intrek in een klooster om daar over de fundamentele vragen van “het leven” na te denken en hierover met anderen van gedachten te wisselen.
Het plan betrefteen klooster, waarin deze “nieuwe doelgroep” haar gedachten, eventueel samen met kloosterlingen, een nieuwe impuls kan geven.
Tevens probeert het ontwerp een antwoord te vinden op het steeds acuter wordende probleem van de vergrijzing dat binnen veel ordes en congregaties speelt. De vraag van buitenaf om binnen de kloostergemeenschap te mogen verblijven en de afname van het aantal kloosterlingen, zal langzaam maar zeker een nieuw soort kloostergemeenschap opleveren.

Onderwijswinkel De Rooi Pannen Tilburg

Scholengemeenschap De Rooi Pannen te Tilburg heeft praktijkonderwijs hoog in het vaandel. Voor haar opleiding VMBO horeca is op het campusterrein een traiteur gerealiseerd waar de in de praktijklessen geproduceerde broodjes en maaltijden aan medeleerlingen, docenten en buurtbewoners verkocht worden.

Paviljoen Crematorium Tilburg

Uitbreiding crematorium Tilburg eo met een 3e aula. Het ontwerp is een solitair, rond, paviljoen dat ingebed is in het landschap en plaats biedt aan ca. 50 personen. Het verlaat de reguliere, bijna logistieke, routing die veel crematoria kenmerkt. Nabestaanden beschikken voor een bepaalde tijd over het gehele gebouw en kunnen daarin de afscheidsceremonie vormgeven. Paviljoen Crematorium Tilburg.

Restauratie Porsche 911

Fotografie project van de restauratie van een Porsche 911 1966. Deze foto reportage geeft een beknopte weergave van de restauratie uitgevoerd door Paul Geeris Service & Racing (www.paulgeeris.nl).

Uitbreiding en Renovatie De Rooi Pannen Eindhoven

Uitbreiding en renovatie scholen De Rooi Pannen vestiging Eindhoven. Praktijk en onderwijsruimtes voor de afdelingen MBO Horeca: twee grootkeukens, een restaurant en facilitaire functies. MBO Toerisme en Recreatie: activiteitenzaal en theorie lokalen.

Verbouwing Woning te Utrecht

Verbouwing Woning te Utrecht.

Villa te Tilburg

Deze villa voor een kunsternaar is een ruim licht huis waarin gewoond, gewerkt en geexposeerd kan worden. De website van de kunstenaar: http://www.mattieschilders.nl/.

Contact gegevens

Ralphf van Gendt Architect, Van der Duijnstraat 5, 3581JW Utrecht, Nederland, Email: info at vangendt-architect punt nl, Telefoon: nul zes vijf een acht vijf een vier elf.
Ralph van Gendt Ralf van Gendt Architect Architekt Utrecht

Colophon

Deze website bevat werk van Ralphf van Gendt Architect, Utrecht.
Een aantal projecten zijn gemaakt onder de vlag van Bo2 Architectuur en Stedenbouw. Dit wordt in het fotomateriaal aangegeven met het logo van Bo2. Alle foto’s op deze website zijn gemaakt door Ralphf van Gendt, tenzij anders aangegeven. Alle rechten voorbehouden.
Zonder schriftelijke toestemming is het niet toegestaan informatie van deze website geheel of gedeeltelijk over te nemen, te verveelvoudigen of openbaar te maken.

In Ontwikkeling

In dit gedeelte van de website komen projecten die in ontwikkeling zijn.